Outing with Love + Guru Tabika Perpaduan

Oraite, kami plan dengan guru2 this year outing p Kundasang pla.. tahun lepas ke Labuan.. tp yg best kali ne sb my love ada join skali.. hehehe. Tapi malangnya kmi tak bermalam kat sana sebab ada guru2 aku tengah pregnant,, so mmg xdpt join g kundasang la.. kesian..hehehe.tujuan kitaorg p sana x outing semata2 tau.. dalam masa yg sama juga kmi mlawat Tabika Perpaduan kat Kundasang tu jg.. kira Lawatan Kasih Sayang gitu… hehehe..Kalo korang rasa macam dah sesat tu jangan malu dan segan tanya orang tempatan, InsyaAllah diaorang dengan senang hatinya membantu.

Hayakk….introduction berjela-jela pla..
Okay, lets start ^^

KUNDASANG

Perjalanan dari Kota Kinabalu ke Kundasang lebih kurang 1 jam setengah ke dua jam. Tapi time sebelum aku pergi sana aku ada priview blog-blog orang, dorang kata perjalanan dorang hampir tiga jam. Aku tak pasti antara dorang lambat atau kitaorang bawa laju sangat. Apa-apa pun kalau korang yang berhajat nak pandu kereta kat sana aku nasihatkan orang yang bawa kereta tu kena ada skill memandu yang tinggi sebab bila dah start kat kaki gunung tu feeling2 jalan cameron hingland and genting highland sikit. Orang-orang kat sana bawa pun boleh tahan laju gak tu yang bahaya sikit tak kira lori trailer panjang tau.. hehehe. Tapi kalau korang bawa lambat and tak berani nak potong memang korang akan terperangkap dalam jammed la jawabnya. So yang penting pandu dengan cermat okay ^^

IMG_0572

1. KINABALU PARK
Kat Kinabalu Park ni tempat betul-betul kat kaki bukit Gunung Kinabalu, so kalau orang nak mendaki Gunung Kinabalu tu kat sini lah. Pemandangan area sini memang cantik tapi time kitaorang datang sini awal pagi lagi so kabus banyak lagi jadi tak dapat lah kami nak menikmati pemandangan Gunung Kinabalu. Kalau korang nak tengok pemandangan cantik tengah-tengah hari sikit kabus dah kurang kot

IMG_0596

2. Dairy Farm (DESA)
Waa… first time sampai kat sni… skali pandang… punyaaaaaaa smart… angin pun kuat.. x payah nak p New Zealand ok.. sni da rasa mcm kat sna kot.. Yang menariknya dekat Dairy Farm ni aku rasa pemandangan dia cantik , memang terbaik gila, bagi akulah kan tapi tak tau la korang. Kalau nak buat photoshoot kat sini memang sesuai sangat. Tapi pic aku ambil just pakai ipad so tak segah DSLR la kan (Mata keatas tangan dibahu). Yang kedua susu kat sini SEDAP! okay , ni baru nama terbaik dari ladang, fresh tuuu harga pun murah dr supermarket.. RM3.5 je tauuu . Yang ketiga kat sini ada lembuuu, yeah !! I dah feeling2 New Zealand tau…hihi
IMG_0644
Perisa Coklat.. yummy sedappp
1385916_4916172162169_1698765470_n

 

 

 

 

 

 

 

My love

 

 

1382873_4916149361599_1808133094_n  Guru-guru Tabika Perpaduan

 

1383342_4911137516306_1599024002_n Kami berlatarkan Gunung Kinabalu.. hehehe

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s